tirsdag 1. oktober 2013

Kylling, feta, sopp og spinat pai

I dag har jeg lagd paideig helt selv for første gang! 
Har tidligere kjøpt ferdig deig, men det skjer ikke flere ganger, er jo så lett å lage og blir mye bedre! Brukte maks 5 min på å lage deigen, inkludert å finne frem ingrediensene ;) 


Sorry dårlig bilde. Var så sulten, så hadde ikke tid eller ork til å finne frem kameraet, så da ble det telefonbilde. Og paien er ikke svidd, det er den mørkegrønne spinaten som ser svart ut på bildet bare ;)

Paideig:

200 gram hvetemel
125 gram kaldt smør (ikke margarin)
2 spiseskjeer kaldt vann

Jeg hadde først melet og smøret i bollen på kitchen aiden, brukte beater bladen for å blande, skraper melet og smøret av sidene på bollen samtidig som den blander. Når melet og smøret var ordentlig blandet hadde jeg oppi vannet, og maskinen gikk noen sekunder til det var blitt til en deig. Tok det ut på benken, knadde litt og lagde en ball av det som jeg pakka inn i plastfolie. Deigballen la jeg i kjøleskapet, deigen skal lå der ca 30 min, den kan fint ligge opp til 2-3 dager i kjøleskapet, poenget er at deigen skal bli ordentlig kald. 

Fyllet:

Shredded chicken av 1 stor eller 2 små kyllingfileter (se oppskrift lenger ned)
5 mellomstore ferske champignoner
1 liten rødløk
1 boks feta ost (150-200 gram tror jeg, men man kan bruke hvordan fetaost man vil og hvor mye man vil)
200 gram fersk spinat
2 spiseskjeer hakka soltørka tomat
2-3 egg (jeg brukte 5, det var alt for mye! fikk bare plass til halvparten ca i vår form på 24 cm)
1-1,5 dl melk
1 tsk salt
1 tsk pepper


Shredded chicken: Kok opp nok vann til å dekke kyllingfileten godt og ha oppi kyllingfileten, ta på lokk og la småkoke i ca 45-60 min. til du lett kan dra kyllingkjøttet fra hverandre. ta kyllingen opp av vannet og dra den fra hverandre med 2 gaffler. 

ha litt smør i en varm stekepanne og ha oppi spinaten, den er ferdig når den har krympa og alt egentlig ser vassent ut ;) Ha spinaten i en bolle eller på et fat eller hva du vil.

Ha smør, hakket sopp og rødløk i stekepanna og stek dette til det er mykt og fint, ha det sammen med spinaten når det er ferdig.

visp sammen egg, melk, salt og pepper

"Montering":

Kna deigen litt så den blir såpass smidig at du får kjevla den ut og kjevle den passe stor til å passe formen, og klem fast i formen. forstek i ovnen på 200 grader i 12-15 min.

Når deigen er forstekt har du oppi alt fyllet og blander det godt før du har oppi eggeblandinga.

vips, inn i ovnen (fortsatt 200 grader) til eggene har stivna og den er gyllen oppå, troooor det tok ca 40 min her.

Vi hadde en veldig enkel salat og rømme vedsidenav. Jeg er veldig glad i blandinga feta, kylling og spinat, så denne var en favoritt hos meg :)Karianne
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar