lørdag 28. desember 2013

Kylling/kalkun kjøttpudding

En litt sunnere versjon av den gode gamle kjøttpuddingen, denne er super både til middag og som pålegg på brødskiva.



7-800 gr kjøttdeig av kylling eller kalkun (eller en blanding av begge)
2 egg
1 liten finhakka løk
1/3 finhakka rød paprika
1/3 finhakka grønn paprika
1/3 finhakka gul paprika
litt hakka fersk persille 
ca 1,5 dl mais
1 ss potetmel
1 dl melk
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts pasta rossa krydder
1 ts napolitansk krydder

Ha alt i en kjøkkenmaskin og miks et godt sammen (jeg bruker beater blade på kitchen aiden for jeg syns det blander alt veldig godt samtidig som den skraper sidene), ha det i en smurt brødform og ha aluminiumsfolie over, vi stekte den midt i ovnen på 225 grader i 35 minutter før vi tok av aluminiumsfolien og stekte den 15 minutter til, steketiden varierer fra ovn til ovn og kommer ann på mengden kjøttdeig og størrelsen på brødformen, du kan bruke en kakenål for å kjenne om det er ferdig eller trykke oppå, den er fast og "spretten" når den er ferdig.

Vi hadde ris og smørdampede gulrøtter og brokolli med persillerømmedressing (rømme, kruspersille, pittelittegranne kajennepepper, salt og pepper) vedsidenav. 

YUMMI!




Karianne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar