torsdag 26. desember 2013

Red curry suppe

En ting vi har fått øynene opp for her i huset er asiatisk mat, gjerne thai, og hva er vel bedre enn en god varm thai-inspirert suppe som en avveksling til julematen?




Denne suppen går under kategorien vi-putter-i-det-vi-tror-smaker-godt-sammen-og-jaggu-det-funka-jo!

Dette trengs:

2 bokser hakka tomater
1 boks kokosmelk
en god neve fersk basilikum
ca 1 teskje fersk rivd ingefær
2 teskjeer red curry paste
1 lime
1 stor eller 2 små kyllingfileer
et par ss rapsolje
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
1/2 gul paprika
ca 10 sukkererter
ris


This is how you do it:

Miks kokosmelken, tomatene og currypasten i en blender til den er glatt og fin.
Stek kyllingen i rapsolje i en gryte.
Hell over det du miksa i blenderen.
Hakk opp basilikumen og ha oppi.
Press saften fra halve limen i suppa.
La det stå og småkoke 5-10 min.
Hakk opp paprika og sukkererter i passe store biter, ha det i suppa og la det koke et par minutter så de blir varme men fortsatt er sprø.

Server gjerne med litt ris og limebåter som kan presses over.





Karianne




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar